Zamenjava ogrevalnega sistema (doma) z IR paneli

Zamenjava ogrevalnega sistema (doma) z IR paneli

Večina ljudi, ko sliši montaža IR paneli se prestrašijo, da bo postopek montaže, namestitve infrardečih grelnih panelov zapleten in dolgotrajen ter, da bo namestitev imela vpliva na estetiko stanovanja. Ali je res? Ali obstaja kakšna neprijetnost pri montaži IR panelov,  IR ogrevanja ? Na to vprašanje odgovorimo v tem članku.

Namestitev IR panelov

Če primerjamo različne grelne sisteme so infrardeče plošče ali IR paneli prijaznih rešitev vsem laik-ok, Namestitev IR panelov ne zahteva strokovnega znanja . V primeru konvekcijskega ogrevanja razstavljanje ali zamenjava vira toplote zahteva veliko časa, virov in pogosto izkušenj. In infra plošče? Njihova preprosta struktura in nezapleten način delovanja pomeni, da potrebujete le … priročnik, ki ga proizvajalec priloži napravi.

Kako poteka namestitev IR panelov?

Izberite prostor kjer bo IR ogrevanje-infrardeče plošče lahko namestite na stene ali na strop. Priporočljiva je zadnja možnost, vendar je možna tudi montaža grelnih plošč na stene (IR panele je mogoče namestiti na vse vrste materialov, sten iz mavca, desk ali suhih zidov).

  1. zvrtajte štiri luknje in vanje namestite pritrdilne nosilce, stenske vložke. Zelo pomembno je, da so izbrani stenski čepi primerni za material stene ali stropa in težo predmeta.
  2. Naslednji korak je povezava termostatov, ki uravnavajo temperaturo in jo pomagajo ohranjati. Namestitev, ožičenje se razlikuje od vrste vrste termostata. ali je to žični termostat ali brezžični pametni WIFI termostat . Prav posebno previdnost pa je treva posvetiti električni napeljavi. Upoštevajte, da mora biti električna napeljava, na katero bodo priključene naprave, ozemljena in ne smemo prekoračiti priključne moči(varovalke, elektro omare.)

Zgornji postopki kako namestiti IR panele so napisani zgolj površinsko za več informacij  kontaktirajte 

 

Po aktiviranju IR ogrevanja je upravljanje IR panelov preprosto in omogoča številne možnosti udobja. Vse pa je odvisno od vrste termostata. Posebej prilagojen pametni WIFI termostat za IR panele POER, ki omogoča

  • 7 temperaturnih dnevnih sprememb,
  • Meri vlago v prostoru
  • BELEŽI PORABO IR OGREVANJA
  • zelo natančen termostat
  • glasovno upravljanje,
  • Upravljanje preko wifi pametnih naprav

You may also like...