Majice

MAJICE

Majica ali čaj srajco , ki je na slog tkanine srajco poimenovana po obliki T svojega telesa in rokavi. Tradicionalno ima kratke rokave in okrogel izrez, znan kot vrat posadke , ki nima ovratnika. Majice so na splošno narejene iz raztegljive, lahke in poceni tkanine in jih je enostavno očistiti.

Običajno je izdelan iz bombažnega tekstila v pleteninah ali dresih, ima izrazito prožno teksturo v primerjavi s srajcami iz tkanega blaga.

Nekatere sodobne različice imajo ohišje iz neprekinjeno pletene cevi, izdelano na krožnem pletilnem stroju , tako da trup nima stranskih šivov. Izdelava majic je postala zelo avtomatizirana in lahko vključuje rezanje blaga z laserjem ali vodnim curkom .

Majica se je razvila iz spodnjega perila, ki se je uporabljalo v 19. stoletju, sredi 20. stoletja pa je iz spodnjega perila prešlo v običajna oblačila za splošno uporabo.

Majica z V- izrezom ima izrez v obliki črke V , v nasprotju z okroglim izrezom pogostejše srajce za posadko (imenovano tudi U-izrez). V-izrez je bil uveden tako, da se izrez srajce ne vidi, če ga nosimo pod zunanjo srajco, tako kot majica s srajco

You may also like...