Električno talno gretje z uporabo grelne folije Caleo CNT Smart

Talno gretje je sistem ogrevanja, ki je dolgo znan. Včasih je bil težko dostopen.
Vendar se je to spremenilo zaradi napredka v tehnologiji, proizvodnji in načinu
namestitvi v zadnjih desetletjih. Danes je lahko sistem talnega gretja v končni ceni cenejši kot
ogrevanje z običajnimi radiatorji.

Električno ogrevanje je danes pogost način ogrevanja, ki se uporablja ne samo v stanovanjskih stavbah ampak tudi v proizvodnjah, poslovnih objektih. Elektrika je le nosilec energije in dejansko sevanje toplote v prostor je mogoče na več načinov. Vir toplote je lahko na primer električni kotel, kjer se ogreva voda, ki se nato razporedi v ogrevane prostore. Ta vrsta ogrevanja, ki uporablja vodo, ogreto v tehničnem prostoru, kot nosilec toplotne energije, se imenuje sistem centralnega ogrevanja. Vendar so ogljikovi ogrevalni filmi lokalni sistem , ki delujejo na osnovi neposredne pretvorbe električne energije v toploto neposredno v ogrevanem prostoru. Kar pomeni, da ni izgub.

Ogljikova grelna folija in talno gretje

Električno talno ogrevanje z uporabo grelnih folij ponuja številne prednosti.
Med največje spadajo nizki stroški pridobivanja in obratovanja, ogrevanje brez vzdrževanja in ogrevanje
celotne površine . Zaradi svoje debeline je grelna folija CALEO CNT SMART primeren za vse vrste
konstrukcij in rekonstrukcij. GRELNA FOLIJA CALEO CNT SMART je nizkotemperaturni način ogrevanja.
To pomeni, da ne povzročajo vrtinčenja prahu ali sušenja na zraku, zato so idealna vrsta talnega ogrevanja za alergike, astmatike in druge ljudi z dihalnimi težavami.

Ogljikove folije za ogrevanje so vir toplote, ki lokalno pretvarja električno energijo v toploto z učinkovitostjo 99%  (od 100 W električne energije ustvari 99 W toplote), zato pretvorba električne energije v toploto poteka neposredno na mestu potrebe (ogrevani prostori) ). Tako se odpravijo vse izgube energije pri prenosu toplote od vira do mesta, ki ni zanemarljivo, na primer pri ogrevalnih sistemih s toplo vodo. Ogljikove folije za ogrevanje lahko delujejo kot glavni ali dodatni vir toplote, idealno v povezavi s IR OGREVANJEM . Ogrevalni filmi niso namenjeni samo sistemom talnega ogrevanja. Uporabljajo se lahko tudi kot stropno ogrevanje. Ogrevalni film je nameščen med stropom iz mavčne plošče in toplotno izolacijo stropa. Ta rešitev je primerna za rekonstrukcije, kjer višina tal ne zadostuje za uporabo sistema talnega ogrevanja. Ogljikove folije za ogrevanje z večjo močjo se uporabljajo za ogrevanje stropov. Za talno ogrevanje obstaja standard, ki določa, da temperatura talne plasti ne sme presegati 29 ° C, ta omejitev ne velja za stropno ogrevanje.

 

You may also like...